Waarom de lockdown een goed moment is om thuis te starten met yoga

Dit lees je allemaal in deze blog!

Een lockdown brengt je letterlijk tot stilstand. We mogen minder, we moeten minder. Voelen we ons er ook beter door? Niet altijd. Je zit veel meer dan normaal. Je krijgt meer stress door het thuiswerken. En je staat misschien wel volledig op de automatische piloot. Ik geloof dat yoga voor iedereen is en dat iedereen yoga kan doen. Dus: thuis starten met yoga? Juist in deze tijd is het belangrijk dat je leert ontspannen en dat je bewust wordt van je gevoelens en gedachten. En je raadt het al: yoga is een prachtige tool om dat te bereiken. Lees je mee? 

De vorige keer toen ons land in lockdown moest, kwam ik net terug uit India. Rick, mijn man, en ik waren op wereldreis. We zouden voor onbepaalde tijd reizen, maar werden keihard terug geslingerd in onze maatschappij. Ik had net mijn opleiding tot yogadocent afgerond en wilde niets liever dan beginnen met lesgeven onderweg. Eenmaal terug in Nederland woonden we bij mijn schoonouders. En daar ontstond het idee om online te gaan lesgeven. Wat moest ik anders? Ik wilde lesgeven en er zaten ik weet niet hoeveel mensen thuis zonder yoga. Dit was het begin van de online cursus Start jouw Yoga Journey. En stiekem ben ik daar 9 maanden later heel erg trots op. 

Waarom je wil starten met yoga:

Het leven is weer volledig omgedraaid. We zitten meer thuis, meer op elkaars lip. En privé en werk wordt weer één in je thuiskantoor en je sociale leven staat op een laag pitje. Nu is yoga mega goed voor lichaam en geest. Ik durf te wedden dat jij dat allang weet. Maar er zitten meer voordelen aan het dagelijks doen van yoga:

  1. Het zorgt voor meer innerlijke rust
  2. Je wordt meer bewust van je gedachten
  3. Je creëert meer positiviteit en geluk in je leven
  4. Kwaliteit van leven wordt vergroot
  5. Je lichaam wordt sterker en meer flexibel 
  6. En je kiest sneller voor de gezondste opties, zeker als het om eten en drinken gaat

Dit alles verzin ik niet zomaar, het is allemaal wetenschappelijk bewezen. Misschien dat jij ook daarom juist wel wil beginnen met yoga, omdat deze informatie ondertussen bij bijna iedereen bekend is.

Thuis starten met yoga: waarom geloof ik dat de lockdown een goed moment is om te starten met yoga? 

Allereerst zijn natuurlijk de yogascholen nu ook weer dicht. Misschien ga je een paar keer per maand naar yoga. Maar nu je weer thuis zit, weet je niet wat je op de mat moet doen. Of misschien voel je al heel lang dat je wilt starten en heb je nu ook daadwerkelijk de tijd om het te integreren in je dagelijkse leven.

Ik had dat verlangen vroeger ook. Ik wilde starten met yoga, dus ging ik op zoek naar yogacursussen maar kon niets vinden wat bij mij paste. Ik wil namelijk zélf de regie over mijn yoga-practice hebben. Ik wilde ’s ochtends kunnen opstaan en direct beginnen met yoga en mediteren. En zonder direct yogavideo’s op Youtube aan te slingeren. Zo kwam ik op het idee om zelf een online yogacursus te creëren. Want als ik het kan, kan jij het ook!

De online cursus Start jouw Yoga Journey 

Wil je meer leren over yoga en meditatie? Wil je meer innerlijke rust ervaren? Wil je juist in deze tijd meer ontspannen en ondertussen meer flexibel worden? Dan is dit hét moment om te starten met jouw yoga journey. De online cursus Start jouw Yoga Journey is een cursus waarin ik je yogatools leer waarmee je jouw eigen yoga journey kunt volgen. Wat ik je vooral leer is dat je volledig op je eigen intuïtie straks je yogaflow kunt doen. Ik leer je yogahoudingen, flows, bewust ademen en mediteren. Je kan alles op eigen kracht volgen via het online cursusplatform en blijft een levenslang beschikbaar voor jou. 

Wil je meer weten over de cursus of wil je je direct aanmelden? Kijk dan eventjes hier! Je mag mij ook altijd via Instagram of via de website een bericht sturen als je nog vragen hebt!