Intuïtief schrijven: schrijven in je vrije tijd 

Dit lees je allemaal in deze blog!

Wie mij al wat langer kent, weet dat voor mij yoga meer is dan alleen het doen van yogahoudingen. Yoga is een totaalpakket. Een pakket vol met handige tools om zo meer te kunnen leven in balans. En één van die tools is voor mij intuïtief schrijven. Ik vertel je er graag meer over!

Schrijven is een mooie manier om je gedachten op een rijtje te krijgen. Dat komt omdat we sneller praten dan dat we schrijven. Door te vertragen op papier kun je een beetje meer grip krijgen op je binnenwereld. En op andere momenten kun je het letterlijk van je afschrijven. 

Intuïtief schrijven is eigenlijk niet meer dan je pen op het papier zetten en simpelweg gaan schrijven. Als je één regelt wilt onthouden voor intuïtief schrijven dan is dat: laat jezelf uitpraten. Schrijven is soms in eerste instantie gewoon gaan. Kijken wat er allemaal voortvloeit uit het schrijven. Welke gedachten zijn er allemaal? Vervolgens kan je altijd één gedachten of zin er weer uitpikken. Dan ga je hier weer op door schrijven. Zo vind je ook steeds meer verdieping terwijl je schrijft. 

Wanneer intuïtief schrijven?

Thuis kun je op elk moment van de dag beginnen met schrijven. Je kan het een dagboek noemen, je kan ook schrijven op basis van mooie quotes die je vindt. Of een mooie kaart die je hebt gekregen. Wat zie je op een plaatje of wat doet het met je? De dag eindigen met schrijven is ook heel prettig, omdat het is bewezen dat je dan rustiger kunt slapen. 

Als je jezelf nog op een mooi cadeau wilt trakteren dan is dit ook het moment om een prachtig journal of notitieboek voor jezelf aan te schaffen en een pen die fijn schrijft. Dat maakt schrijven nog fijner!

Schrijftips voor intuïtief schrijven

Als je niet weet wat je precies allemaal moet gaan schrijven, heb ik een video voor je gemaakt. Met deze video kun je heel gemakkelijk vragen zoeken om over te gaan schrijven. Perfect startpunt voor intuïtief schrijven. Deze vragen passen perfect bij de volgende schrijfopdracht. 

Intuïtief schrijven is dus een mooie manier om contact te maken met je binnenwereld. Maar ook een tool om simpel de dag te evalueren. Of je vakantie. Of een mooie of pittige periode. Wat ik ook mooi vind aan intuïtief schrijven, is dat je er een ritueel van kunt maken. Qua muzieklijst, handelingen zoals het aansteken van een kaars en qua locatie. 

  1. Creëer een ruimte om te kunnen schrijven. Dat kan zijn op een prettige plek in de buurt in de natuur of bij jou thuis. Een plek waar je niet gestoord kunt worden.
  2. Zet bijvoorbeeld een kaars aan wanneer je begint met schrijven 
  3. Vervolgens schrijf je maximaal 25 minuten achter elkaar. Je kan altijd opnieuw een schrijfsprint doen als je voelt dat je nog meer te schrijven hebt. Maar 25 minuten is een goede tijdsspanne voor je concentratie.
  4. Schrijf met je favoriete pen. Zodat het prettig aanvoelt en je niet gaat storen aan een pen die hapert. Of niet soepel over het papier gaat. 
  5. Je hoeft niet te gaan redigeren. Grammatica, stijl of ‘mooi’ schrijven? Dat is allemaal niet belangrijk nu. Het is geen prestatie-opdracht. 
  6. Je hoeft niemand te laten lezen wat je schrijft. Dit mag natuurlijk wel, maar alleen als het echt goed voelt. 

365 dagen Selfcare Yoga

Gun jij jezelf de tijd om lekker even ontspannen voor jezelf te schrijven? Zeker als je voelt dat je compleet overloopt, is het goed om regelmatig even te gaan zitten om te gaan schrijven. In de online yogacursus 365 dagen Selfcare Yoga neem ik je mee in de wereld van yoga. Door de yogafilosofie, door houdingen, meditaties, ademhalingsoefeningen en zeker ook door intuïtieve opdrachten. Wil jij nou meer tijd voor jezelf? Neem eens een kijkje bij de online cursus 365 dagen Selfcare Yoga!