Klankschalensessie: wat is soundhealing?

Dit lees je allemaal in deze blog!

Deze blog is geschreven door gastblogger Kristof

Zoals het woord het zelf al zegt, soundhealing betekent letterlijk genezen met geluid. Dit gebeurt op een holistische manier, op fysiek, energetisch en spiritueel niveau. Daar komt heel wat bij kijken en het is een enorm complex onderwerp. Ik wil je graag in het kort vertellen wat het juist inhoud.

Al duizenden jaren werken mensen en dieren met geluiden, om te communiceren en om elkaar of zichzelf tot rust te brengen. Denk maar aan een spinnende kat of een moeder die voor een baby zingt. Het zit in ons ingebakken dat geluid een enorm krachtig effect op ons heeft afhankelijk van de intentie waarvoor het wordt gebruikt. Denk maar aan de didgeridoo in Australië en de Tibetaanse klankschalen in het oosten.

Klankschalensessie of soundhealing mag je beleven

Tijdens een sessie begeleid ik je, individueel of in groep, naar een diepe staat van ontspanning. In die staat van ontspanning activeert het zelfhelende vermogen, kan je contact maken met jezelf, of krijg je allerhande visioenen of emoties die naar boven komen. In die ontspanning is er dan ook alle ruimte om die te laten zijn en te aanvaarden wat je voelt of beleeft. 

Er wordt altijd vertrokken vanuit een bepaalde intentie en die wordt aangehouden doorheen de hele sessie. De combinatie van die energetische kracht met de frequenties is enorm sterk. De tonen hoor je niet enkel met je oren maar gaan letterlijk door je hele lichaam en maken los wat nodig is. Het brengt je lichaam terug in “harmonie”. Zo werk ik zelfs vaak met klankschalen op het lichaam in een één op één sessie.

Soundhealing is goed voor mind and body

Klanksessies helpen bij nek- en rugklachten, stress, angst, depressie en burn-out. Verder verlaagt het de bloeddruk en stimuleert de werking van de organen. Je hoofd raakt leeg, hoofdpijn verdwijnt en je nachtrust zal verbeteren. Graag help ik op deze manier zoveel mogelijk mensen. Bij mij kan je terecht voor individuele – of groepssessies zowel op locatie als online. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan zeker in voor de wekelijks gratis online klankbad. Elke week kun je gratis meedoen met een live sessie die wordt gegeven door Kristof. Je kan elke week dan de magische werking van een klankbad ervaren. Kristof is erg ervaren en muzikaal en die kunde ervaar je in deze klankschalen. Ik, Laura Louise, is ontzettend fan van de klankschalensessies en de soundhealing van Kristof!