Meditatief schrijven

Schrijf 365 dagen lang elke dag 10 minuten en (her)ontdek jouw dromen en verlangens.

Zet de timer op (minstens) 10 minuten
Geef antwoord op de dagelijkse vraag uit de mail
En (her)ontdek jouw dromen en verlangens

Waarom meditatief schrijven?

Meditatief schrijven is een vorm van mediteren. Een actieve meditatie zou ik dat willen noemen. Zitten in een kleermakerszit en ‘gaan’ mediteren, dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar al schrijvend mediteren is een combinatie van visualiseren en mediteren. Je ademhaling wordt rustiger en je krijgt meer grip op je gedachten.

Ik geloof dat schrijven een hele fijne manier is om te ontdekken wat er in jouw binnenwereld speelt. Door te schrijven geef je letterlijk woorden aan je gedachtes. Iedereen kan schrijven. Iedereen kan de juiste woorden vinden. Iedereen kan die schrijfspier trainen. Schrijven is leuk!

Elke dag een vraag

Misschien herken je het wel: je bent altijd gek geweest op schrijven. Je hebt een zwak voor mooie notitieboekjes. Je zou wel graag een dagboek willen bijhouden, maar als je gaat zitten dan weet je niet waarover je moet schrijven. Of je maakt niet elke dag meer iets spannends mee, waardoor je denkt dat wat jij opschrijft niet boeiend genoeg is. 

Dit is voor jou als je voelt dat er meer is in jouw leven. Als je voelt dat er diep vanbinnen iets zit waar je nog niet de woorden voor hebt gevonden. Dit schrijfjaar is voor jou als je gelooft dat regelmatig schrijven jou verder gaat helpen! 

Verschillende soorten vragen

De vragen die je ontvangt zijn vragen voor meer zelfreflectie, het uitschrijven van persoonlijke visualisaties of het ontwikkelen van meer creativiteit.

Vragen die je laten nadenken, gespreksopeners met de mensen om je heen. Maar ook het gesprek in jezelf starten. 

Vragen die je bijvoorbeeld ontvangt zijn:

Hoe werkt meditatief schrijven?

Meld je aan

Je ontvangt direct de eerste mail met daarin de eerste journalvraag!

Open de mail

Neem elke dag 10 minuten de tijd om de vraag van de dag te beantwoorden in je journal.

Schrijf je blij

Neem elke dag 10 minuten de tijd om de vraag te beantwoorden in je journal.

365 vragen die gaan over jou

  • Door dagelijks te schrijven creëer je meer dankbaarheid voor dat wat er al is
  • Door bewust te schrijven over je gedachten en gevoelens, kun je stress verminderen. Het helpt je om je hoofd leeg te maken en spanningen los te laten.
  • Meditatief schrijven kan je helpen emoties te verwerken en beter te begrijpen. Door je gevoelens op papier te zetten, krijg je vaak meer helderheid over wat je ervaart en waarom.
  • Je wordt je meer bewust van je gedachtenpatronen, gewoontes en reacties op situaties.
  • Door je te concentreren op je schrijven in het moment, kun je je focus en concentratie verbeteren. Dit kan ook helpen om afleidende gedachten te verminderen.