Retraitedag Go with the Flow: ‘Mijn hart vult zich met dankbaarheid’

Dit lees je allemaal in deze blog!

Susanne Evers heeft de retraitedag Go with the Flow 2 keer ervaren. En heeft haar ervaringen over de dag op papier gezet!

“Zielsgelukkig en vol dankbaarheid lig ik hier op mijn yogamat tijdens de retraitedag Go with the Flow van Laura en klinken deze woorden van Mooji door de ruimte. Vandaag heb ik voor mezelf gekozen. Het is een dag vol yoga, creatieve opdrachten en ontspanning. De dag is gestart met hatha yoga en aan het einde van deze les is mijn hoofd er wel klaar mee: ‘Ik wil aan de slag, ben toch zeker wel ontspannen genoeg nu? Kunnen we even een quick fix doen ofzo? Afronden nu graag, ik wil naar huis. Moet ik echt tot 16.00 uur hier blijven liggen? Hoe dan?’ En op dat moment zet Laura de eindontspanning van deze ochtend in en hoor ik Mooji de woorden ‘thank you for life’ uitspreken. Mijn hart vult zich met dankbaarheid.”

Ben je nieuwsgierig naar de retraitedag? Je kan jouw ticket naar meer selfcare bestellen voor de eerstkomende retraitedag Go with the Flow in Zwolle!

3

Beloved 

Try this 

Start each day like this and yours will be a beautiful, peaceful, open and loving day.

Place your hand on your heart and lower your head and begin by saying thank you. 

Thank you to life, thank you for life, 

thank you for you, thank you for me, 

thank you for the mind and the senses, 

thank you that I can say thank you, 

thank you for each and every encounter today, 

thank you for what is bitter or sweet,

for all are gifts for my growing. 

Thank you

Thank you life!

Thank you

Amen

-Mooji-

Susanne en een andere deelnemer nemen de tijd voor een moment van reflectie op de retratiedag Go with the Flow

Retraitedag Go with the Flow

“De woorden komen keihard binnen en opeens is het daar: de rust. De onrust verdwijnt, de rust neemt zijn plek in. Ik lig hier, op mijn yogamat, ik heb voor mezelf gekozen, ik leef en ik kan niet meer dan gevuld zijn met geluk en dankbaarheid. Ik leef! Dank voor dit leven, dank dat ik voor mezelf kies, dank dat ik daarmee ook voor anderen kies, dank, dank, dank voor al dit. Thank you life! Ik ga nog lang niet naar huis. Ik houd het hier met alle liefde vol tot het einde van de middag.”

Verbinding met jezelf tijdens een retraitedag

“Wat maakt dan dat opeens dat geluk zo binnenkomt, dat ik me zo gevuld voel door dankbaarheid? Verbinding is het antwoord! Verbinding met mezelf. Vaak denk je bij verbinding aan relaties met anderen: je partner, je familie, kinderen, vrienden, collega’s. Terwijl echte verbondenheid wordt gedragen vanuit diepe verbinding met jezelf. De kwaliteit van de relatie met jezelf is bepalend voor de kwaliteit van je relaties met anderen.” 

“Verbinding is iets waar ik hard voor moet werken. Moeten? Ja, moeten ja! Geleerd om te leven vanuit mijn hoofd, is verbinding een ver-van-mijn-bedshow dat resulteert in een hard karakter, waarbij gevoel wordt weggedrukt. Dat is de reden dat ik dagelijks werk aan verbinding met mezelf; soms heel klein, soms heel groot. Wat het oplevert? Een lievere, mooiere en fijnere ik. Dat straal ik uit naar de mensen om me heen, waardoor ik een intiemere en betere relatie met hen kan hebben. Het geeft energie en overigens ook enorme motivatie om dagelijks aan mezelf te werken. Het leven wordt zoveel mooier door verbinding! Een dag als vandaag is een grote stap om te werken aan mezelf, maar wat wordt het lijf gevoed door dankbaarheid en geluk, waardoor die verbinding ontstaat. Thank you life!”

3

"En ik leer hier weer: wees zachtjes voor je lijf en luister naar je lijf."

Uit je hoofd en in je lijf

“Met deze gedachte gaat de les over in een gezellige lunch met aansluitend een yin yogales. Bij yin yoga blijf je wat langer in bepaalde houdingen zitten. Enig idee hoe dat kan werken in je hoofd? Je gedachten kunnen echt je grootste beperking zijn, want lang in houdingen zitten kan wel eens vervelend aanvoelen of langdradig zijn. Je hoofd kan daar dwars tegen in gaan: die wil niet meer, is er wel klaar mee. Maar hé, ik hoor Laura met regelmaat zeggen: ‘zachtjes, het hoeft niet uitputtend, luister naar je lichaam!’. Zoals ik al aangaf: mijn hoofd heeft de leiding en dat hoofd is hard voor mijn lijf, keihard; mijn lijf heeft niets te zeggen.”

“En ik leer hier weer: wees zachtjes voor je lijf en luister naar je lijf. Op die manier is de yin yoga meer dan goed vol te houden en na deze les zitten we allemaal totaal ontspannen voor ons uit te staren.” 

Creatieve & intuïtieve opdracht tijdens retraitedag Go with the Flow

“Tijd om even actief te gaan doen en daarvoor heeft Laura, tijdens de retraitedag Go with the Flow, creatieve opdrachten bedacht: een moodboard maken en een kaart aan jezelf schrijven. Fijn om even aan de slag te gaan! De één maakt vol enthousiasme een moodboard, de ander schrijft er naar hartenlust op los. Eén van de deelnemers geeft aan echt verschil te zien in haar moodboard met het jaar ervoor. Hoe mooi is het om concreet groei te zien in jouw dromen en zelfontwikkeling?” 

“De middag vliegt voorbij en het is alweer tijd voor de laatste yogales: yoga nidra. Dat wordt ook wel de slaap van de yogi’s genoemd: een yogavorm die lijkt op slapen, maar waarbij je nog net bij bewustzijn blijft. Compleet ontspannen dus, op het randje van wakker zijn en slapen. Laura leidt ons hierdoorheen door middel van wat systematische oefeningen en een visualisatie-oefening. Je doet dus niet zoveel: je ligt en luistert naar Laura’s stem. En heus, het komt wel eens voor dat je gewoonweg in slaap valt, dan is dat zo. Blijkbaar heb je het dan nodig.”

“De yoga nidra duurt ongeveer drie kwartier en ik verbaas me erover, want naar mijn idee heb ik nog geen twintig minuten gelegen. Wat heerlijk dit! Ik ben helemaal uit mijn hoofd en volop in mijn hart: ultiem ontspannen, zacht, helemaal in mijn lijf, gekozen voor mezelf. Thank you!”

Thank you

“We mogen echt meer met onszelf bezig zijn. Dan bedoel ik niet dat je als egoïst door het leven moet gaan, juist niet. Maar je mag jezelf afvragen waarom je de dingen doet die je doet, waar je emoties vandaan komen, de stress, de angst, waarom je geen geluk ervaart, waarom je geen liefde voelt. Waar ben je bang voor?” 

“Mocht jij nu ook verbinding met jezelf zoeken of misschien gewoon een dag rust, helemaal voor jou? Of samen met een vriendin kan ook, hè…? Boek dan een retraitedag Go with the Flow bij De Online Yogajuf en ik kan niet anders dan aanraden om zo’n dag voor jezelf te kiezen. Een dag waarbij je in verbinding komt met jezelf. Het brengt je alleen maar moois, zodat ook jij kunt zeggen: Thank you’!”

 

3

Plan jouw Selfcare dag

Bedankt Susanne voor je prachtige en eerlijke verhaal over deze dag! Wil jij nu net zoals Susanne deze dag volgen? Dat kan!