Geef je yogaflow verdieping door middel van intuïtiekaarten 

Dit lees je allemaal in deze blog!

Yoga is een prachtige manier om van je hoofd naar je lichaam te zakken. Van een vol hoofd naar een hart gevuld met liefde. Om dit nog meer kracht bij te zetten of wanneer je meer verdieping in je yogaflow wilt ervaren, is het mooi om intuïtiekaarten te gebruiken. In deze blog vertel ik je daar meer over! 

Over de werking van intuïtiekaarten is heel veel geschreven en verteld. Het is een meer simpele manier van de tarotkaarten bijvoorbeeld. En daardoor makkelijk om even snel een kaartje te pakken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om dagelijks bij het opstaan een intuïtiekaarten te pakken. Al is het maar een kleine reminder voor de dag. Zo kan je bijvoorbeeld pakken: ‘ik ben gezond’ of ‘the Universe has my back’. 

Zo werken intuïtieve kaarten

Het werkt heel simpel. Sluit eerst je ogen en haal een paar keer die adem. Ik vind het fijn om de kaarten in mijn hand te houden of ik leg ze als een waaier voor mij neer. Je kan je linkerhand boven de kaarten houden om zo je energie in de kaarten te laten zakken. Of klop er een paar keer op. Je kan vervolgens de kaarten schudden. Als je een bepaalde vraag hebt of een intentie mee wilt nemen in je trekken dan kan je dat doen voor eraan te denken. Pak nu intuïtief een kaart. Welke kaart trekt je aandacht? Hierdoor kan je de kaart blind trekken waardoor je precies die kaart pakt die je nu nodig hebt. 

Vervolgens kan je deze kaart bij je neerleggen tijdens de yogaflow. Tijdens de selfcare yogalessen op dinsdagmiddag pak ik altijd 3 kaarten voor de groep. Dan focus ik mij dus op de energie van de mensen die mee doen. Hetzelfde geldt voor tijdens een retraitedag. Dan beginnen we de dag op deze manier! 

Spirit Animal cards 

De card deck van The Spirit Junkies is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld hiervan. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer carddeks of intuïtiekaarten te vinden. In dit voorbeeld gebruik is deze prachtige carddeck met spirit animals. Het is een prachtig hard doosje met daarin 50 wijsheden volgens de Indianen en Sjamanen. Hierdoor kunnen deze krachtdieren jou ondersteunen op je levenspad. Wat ik zo mooi vind van deze kaarten is dat je o p deze manier je kan laten meevoeren naar je intuïtie. Voor mij bestaat je intuïtie ook uit krachtige en diepe wijsheden. Een soort wijsheid die je soms wel voelt, maar waar je geen woorden aan kunt geven. Intuïtiekaarten kunnen dat wel. 

Niet alle carddecks hebben er een boekje bij. Soms moet je het ‘slechts’ doen met de tekst die op de afbeelding staat. Maar bij deze carddeck zit een prachtig boekje, waardoor je nog veel meer verdieping kunt ervaren tijdens deze kaartlegging. 

Gebruik dit simpele legpatroon voor meer verdieping tijdens een yogales:

Een legpatroon is een patroon waardoor je dus meerdere lagen kunt stoppen in de kaarten die je pakt. Gebruik hiervoor het stappenplan dat verder op in de blog is verteld. 

1.     Verleden

Vragen waarop je je kan focussen zijn: wat uit het verleden mag ik loslaten? Wat heb ik geleerd in het verleden? Welke kaart past er bij mijn verleden? Pak nu blind een kaart terwijl je je hebt gefocust op deze vragen. 

2.     Heden

Vragen waarop je je kan focussen zijn: met welk thema ben ik nu bezig? Wat mag ik mij op dit moment beseffen? Met wat ben ik nú bezig? Pak nu blind een kaart terwijl je je hebt gefocust op deze vragen.

3.     Toekomst

Vragen waarop je je kan focussen zijn: wat mag ik in de toekomst leren? Welke kaart past er bij mijn nabije toekomst? Mag ik een glimp ontvangen van de toekomst? Pak nu blind een kaart terwijl je je hebt gefocust op deze vragen.

Wat je waarschijnlijk gaat merken, is dat deze vragen je meer verdieping zullen geven. Je kan hierdoor ook je intentie, een zin die bij je is blijven plakken of die je heeft geraakt, mee nemen in je yogaflow. 

Essentiele oliën 

Een andere manier om een meer verdieping in je yogaflow te krijgen, is door essentiële oliën te gebruiken. Zelf gebruik ik ook graag deze olie blend, ook van The Spirit Junkies. De geuren van essentiële oliën kunnen je helpen om meer ontspanning te ervaren in je yogaflow, zodat je nog dieper in je flow kunt wegzakken. Hierover schrijf ik binnenkort een blog!