Offline is the new luxury: mijn 21 dagen online detox

Dit lees je allemaal in deze blog!

Willen we stiekem niet allemaal offline zijn zo nu en dan? Ik merk dat ik het toch wel heel erg lastig vind. Voor je het weet zit je weet op Instagram te scrollen. Of ik maak een rondje langs sociale media die ik helemaal niet interessant vind. Ik noem een Twitter, Facebook of LinkedIn. Oh, jongens. Waarom doe ik dat nou? Omdat ik leef in 2022. Maar dat betekent niet dat ik af en toe terug kan gaan naar die tijd dat er geen internet was. Dit is het begin van mijn social media-detox.

Komende 21 dagen ga ik samen met ON LIFE en Stolp werken aan mijn schermtijd. Hoe ik dit precies ga doen? Ik heb hiervoor de Social Media Detox Box ontvangen. Hiermee ga ik letterlijk stapjes zetten om meer grip te grijpen op mijn online leven. Deze box gaat mij helpen om meer in het moment te zijn en daardoor ook weer meer te kunnen genieten. Ik wil letterlijk mijn schermtijd naar beneden krijgen. Simpelweg door ook effectiever te werken. 

Stolp: disconnect to reconnect

Anderzijds gebruik ik mijn Stolp. Dit is een stralingsvrije box, ook wel een Faraday-kooi genoemd. Dat betekent dat er geen signaal meer naar binnen kan, maar er dus ook niet meer uit kan. Je kan letterlijk je telefoon dus het zwijgen opleggen met deze Stolp. Want wist je dat het veel makkelijker is om offline te zijn én te blijven als je simpelweg je telefoon niet ziet. Verder geloof ik ook dat al die straling en online zijn gewoon niet goed voor ons is. Ik wil af van deze “verslaving” en lekker terugkomen in alle offline zaken die ik óók leuk vind om te doen. Unplug & play. 100% offline dus!

Wil je meer weten over deze Stolp? Je leest het hier!

DCIM\100GOPRO\GOPR2648.JPG

Mijn online nul-meting

Maar laten we eerst eens even de nul-meting doen. Op dit moment is mijn schermtijd met gemak 8 tot 10 uur per dag. Dat is dus van mijn laptop én mijn telefoon. En dat is natuurlijk niet gek. Want ik werk online. Maar ook ik mijn vrije tijd zit ik achter de computer of op mijn telefoon. 

En nu is natuurlijk de grote hamvraag: wat zou ik willen doen als ik niét online zou zijn?

  1. Mijn eigen yogaflow doen, inclusief mediteren 
  2. Wandelen met mijn lief of met een podcast op 
  3. Spelletjes spelen in plaats van Netflixen 
  4. Lezen en leren vanuit boeken  

Waar ik ook naar uit kijk is minder opvulling van die loze momentjes. Ik sta letterlijk met mijn telefoon op en ik ga ermee naar bed. Ai. Niet oké! Ook ben ik heel benieuwd naar hoe ik mijn nieuwe tijd ga indelen. Effectief werken? Yes! Wandelingen tussendoor? Kom maar op. De ochtend starten op de mat? Zin in! 

Go with the offline flow 

Maar jij bént De Online Yogajuf. Ik vind online een perfecte manier om jou heel veel te leren. Zo leer ik jou in de online training Start jouw Yoga Journey de basis beginselen van de yoga. Hierdoor kun jij – na het volgen van deze training – zélf jouw yogaflow bepalen. Je bent dan dus niet meer afhankelijk van filmpjes. Je kan dus lekker offline aan de slag. Dus ja, ik ben De Online Yogajuf. Maar ik pleit ook voor meer offline tijd. Zo organiseer ik ook de retraitedagen Go with the Flow. Op 24 april 2022 kun je nog mee doen aan zo’n fijne retraitedag. Deze dagen gaan we volledig offline om lekker naar binnen te keren. Zo rust je uit én doe je nieuwe energie op. Dat is wel zo fijn. 

Ben je benieuwd naar mijn 21 dagen social media-detox? Je kan – uiteraard beperkt – mijn journey volgen op mijn Instagram kanaal. Op @deonlineyogajuf kun je er alles over vinden of stel mij jouw detox-vragen.