Waarom jezelf een retraitedag gunnen een mooie vorm van zelfliefde is 

Dit lees je allemaal in deze blog!

Een paar keer per jaar organiseer ik – als De Online Yogajuf – een offline retraitedag. Een dag die volop in het teken staan van jou. Een dag waarin je kunt ontspannen, jezelf zijn, op adem komen en nieuwe energie kunt op doen. In deze blog vertel ik jou meer over waarom een retraitedag voor jezelf boeken een mooie vorm van zelfliefde is. Lees je mee? 

Allereerst is het goed om te vertellen wat retraite nu eigenlijk betekent. Een retraite betekent letterlijk op jezelf terugtrekken. Wat fijn is als je een druk leven leidt. Kinderen, werk, sociale contacten. Nu de wereld weer open is, komt er ineens weer veel meer op ons af. Een retraitedag zorgt er weer voor dat je offline kunt opladen, zodat je daarna weer meer aan kunt. 

Retraitedag: verbinden met je binnenwereld

En dat is dan al direct de reden waarom ik deze dagen organiseer. Zelf heb ik regelmatig een retraitedag gevolgd. Ik doe dit zelf altijd bij Ria Suyderhoud. Op deze dagen rust ik niet alleen uit, ik merk ook dat ik met meer nieuw energie terugkom. Leuke nieuwe ideeën ontstaan wanneer je letterlijk weer even tot stilstand komt. Tijdens een retraitedag kun je weer verbinding maken met je binnenwereld. Wat leeft er aan de binnenkant? Waar heb je behoefte aan? Aan welke verlangens kun je meer gehoor geven? Door hierbij regelmatig stil te staan laad je weer helemaal op.

Tijdens een retraitedag Go with the Flow kom je volledig tot rust

1.    Offline is the new luxury 

In een wereld die constant online is, is het juist heel fijn om regelmatig even offline te zijn. Tijdens mijn retraitedagen maak ik gebruik van Stolp. Hierin kun je – hoeft natuurlijk niet – je mobiel stoppen. Door de behuizing van deze Stolp kunnen er geen stralingen eruit komen. En offline zijn betekent ook niet fotootjes maken voor Instagram. Het betekent juist even helemaal in het nu zijn. Zonder oordeel. Jezelf zo’n offline dagje ontspanning gunnen is dus pure zelfliefde! 

2.    Van je hoofd naar je hart 

Iets anders dat vaak gebeurt tijdens een retraitedag is dat je bewustzijn langzaam van je hoofd naar je hart zakt. Dit houdt in dat je steeds meer gaat ervaren door de dag heen. Uiteraard help ik je hier ook bij door middel van yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen. Als je van je hoofd naar je hart gaat zal je bepaalde zaken gaan opmerken die je soms al eventjes hebt weggedrukt. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, maar soms ook verdriet of angst. Of een bepaald verlangen, denk bijvoorbeeld aan keuzes die je wilt maken op het gebied van vrije tijd of je werk. Binnen een retratiedag van De Online Yogajuf is hier altijd ruimte voor. Soms vind je het vooral alleen al fijn om te zijn. Zelfliefde betekent ook gehoor geven – in een veilige omgeving – aan deze sensaties. Daarom zijn ontspanning, rust en zorgen voor, belangrijke kernwaarden in mijn retraites. 

3.    Even he-le-maal niets 

Even helemaal niets hoeven is iets dat ik ook vaak terug hoor komen bij een retraitedag. “Wat heerlijk, ik hoefde even helemaal niets.” Als ik een retraitedag open nodig ik je altijd eerst even uit op de mat. Even landen op deze plek. Je hoeft op een retraitedag helemaal niets. Je mag ontspannen, genieten en tot rust komen. En ik ga je daarbij helpen. Het is dan ook pure zelfliefde als jij de vorm van zorg kunt ontvangen op deze dag. Je mag genieten, loskomen, uitrusten en wegzakken in deze ontspanning. 

Wat kan je verwachten van een retraitedag van De Online Yogajuf? 

Uiteraard kan je heel veel yoga verwachten op deze dag. Yoga in alle vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan yoga nidra, yin yoga en hatha yoga. Verder wil ik je ook graag verrassen. Maar je kan sowieso rekenen op ontspanning, meditatie, intuïtieve opdrachten en ga zo maar door. Verder word je lekker in de watten gelegd. Ik zorg voor een lekkere groentesoep voor tussen de middag, genoeg thee door de dag heen en gezonde snacks. 

Gun jij jezelf deze retraitedag? Dan kun je hier jouw plekje boeken.