Dit zit er in het Selfcare Verrassingspakket (Lente-editie)

Dit lees je allemaal in deze blog!

Stap uit de waan van de dag en omarm een moment van zelfzorg met een verrassingspakket dat je zintuigen prikkelt en je innerlijke rust herstelt. Welkom bij De Online Yogajuf’s ultieme selfcare ervaring! Laat je meenemen op een reis van ontspanning en verwennerij, waarbij elk element zorgvuldig is samengesteld om je te omhullen in comfort en welzijn. Ontdek de magie van zelfzorg en laat je verrassen door de geneugten die voor je in petto liggen. Dompel jezelf onder in deze oase van rust en laat je verwonderen door de kracht van selfcare.

De lente is een tijd van hernieuwde energie en inspiratie. Het kan daarom een mooie uitnodiging zijn om nieuwe doelen te stellen, creatieve projecten te omarmen en jezelf open te stellen voor nieuwe mogelijkheden. Een selfcare ritueel kan je helpen om je te verbinden met je innerlijke kracht en wijsheid, waardoor je klaar bent om deze nieuwe energie te omarmen en te benutten.

En dat is dan ook precies wat ik heb geprobeerd neer te zetten in dit lente-pakket! 

1. Kaartendeck

Geïnspireerd door mythologie, folklore en literatuur, pronkt elke kaart in het Woodland Wardens-deck met een unieke dieren-plantcombinatie, vergezeld van een doordachte boodschap: de haas en de eik; de vink en de perzik; de havik en de distel. Elke bijzondere combinatie, tot leven gebracht in de gedetailleerde, historisch evocatieve stijl van kunstenaar Jessica Roux, transporteert zoekers naar een andere tijd en plaats, en biedt inzicht, begeleiding en een uitnodiging om te reflecteren op de natuurlijke wereld.

Om te ontdekken wat de kaarten betekenen is het belangrijk dat je dit e-book download:

2. Palo santo (heilig hout)

 

Palo Santo, een heilig hout uit Zuid-Amerikaanse bossen, wordt al eeuwenlang gebruikt in spirituele rituelen vanwege zijn zoete, kalmerende geur. Het staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen, waardoor het vaak wordt gebruikt om negatieve energieën te verdrijven en een vredige sfeer te creëren. Wanneer je het aansteekt, verspreidt het een ontspannende geur die een gevoel van kalmte en helderheid bevordert, waardoor het een favoriet is geworden voor energetische reiniging en bescherming.

En een kleine Abalone smudge schelp uit Chili. De abalone schelpen zijn een afvalproduct van een organische abalone boerderij. Super duurzaam dus! De schelpen worden dus niet wild of illegaal gestroopt. Leuk voor het bewaren van kleine dingen of branden van salie en wierook.

  1.  

Het gebruik van Palo Santo is eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan:

  1. Aansteken: Houd een uiteinde van het Palo Santo-stokje vast en steek het aan met een lucifer of een aansteker. Laat het even branden tot er een vlam ontstaat, blaas dan voorzichtig de vlam uit zodat het hout gaat smeulen en rook produceert.

  2. Verspreiden van de rook: Zwaai het smeulende Palo Santo-stokje voorzichtig door de lucht, zodat de rook zich gelijkmatig verspreidt. Dit kan gedaan worden rondom jezelf, door de ruimte die je wilt zuiveren, of rondom objecten die je wilt reinigen.

  3. Intentie zetten: Terwijl je Palo Santo brandt, kun je een intentie zetten voor wat je wilt bereiken, zoals het verdrijven van negatieve energieën, het creëren van een rustige sfeer, of het bevorderen van spirituele helderheid. Visualiseer deze intentie terwijl je de rook verspreidt.

3. Lente thee

 

Cat’s Claw, Mariadistel, Paardenbloem, Gember

Cats Claw is een klimplant uit het Amazonewoud. In Peru wordt het de ‘leven gevende wijnstok van Peru’ genoemd. Dit veelzijdige kruid helpt bij het ontgiften van het darmkanaal, terwijl het de vriendelijke bacteriën in de darmen aanvult.

Paardenbloem wordt al eeuwenlang in vele vormen van traditionele geneeskunde gebruikt. Paardenbloem heeft antioxiderende eigenschappen. Herbalisten gebruiken paardenbloem om de lever en galblaas te ontgiften.

Mariadistel ook bekend als heilige distel, groeit in mediterrane landen en wordt gebruikt om natuurlijke remedies van te maken. Het actieve ingrediënt in mariadistel is silymarine en wordt gebruikt om leverproblemen mee te behandelen.

Gember  is een krachtig detox ingrediënt dat helpt bij het opstarten van je stofwisseling en vetverbranding.

4. Altaarzakje

 

Edelstenen: Verschillende soorten edelstenen. In elk zakje zitten andere stenen. Elke edelsteen heeft weer een andere betekenis.

Vlinderbroche: Met deze broche gaan we iets doen in de yogales.

Spuitflesje met Florida Water:  Florida Water wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het reinigen en zuiveren van energetische ruimtes, het afweren van negatieve energieën, het bevorderen van geluk en welzijn, en het versterken van spirituele intenties. Het wordt vaak gebruikt door het te verstuiven in de lucht, op het lichaam te deppen, of toegevoegd aan badwater of reinigingsrituelen.

Roller met etherische olie: De draagolie is een zachte olie van kamille. En de etherische olie is een lente boost-olie. Met sinaasappel, mandarijn en grapefruit. 

5. Magnesiumvlokken met lavendel en rozenblaadjes

Magnesiumvlokken zijn kleine kristallen die rijk zijn aan magnesiumchloride en die worden opgelost in water om een ​​voetenbad te creëren met tal van therapeutische voordelen. Deze vlokken kunnen helpen om magnesiumtekorten aan te vullen, spierkrampen te verlichten, stress te verminderen en algemene ontspanning te bevorderen. In de lente, wanneer de natuur ontwaakt en we ons voorbereiden op een nieuw seizoen van groei en vernieuwing, kan het gebruik van magnesiumvlokken in een voetenbadje een krachtige manier zijn om onze energie te verfrissen en ons lichaam te reinigen van winterse vermoeidheid. Het kan helpen om ons te revitaliseren, ons lichaam te zuiveren van opgebouwde toxines en ons klaar te maken voor de actieve en bruisende dagen die voor ons liggen.
 
 
Om magnesiumvlokken toe te voegen aan een voetenbad, vul je een bak of voetenbad met ongeveer 2 liter warm water. Zorg ervoor dat het water een aangename temperatuur heeft, niet te heet maar warm genoeg om comfortabel in te kunnen weken. Voeg vervolgens ongeveer 1-2 kopjes magnesiumvlokken toe aan het water en roer het voorzichtig om de vlokken op te lossen. Ga dan zitten en dompel je voeten onder in het voetenbadje. Ontspan en geniet van het voetenbadje gedurende ongeveer 15-20 minuten voor optimaal effect.

6. Werkboek lente-editie

Het werkboek in het Selfcare Verrassingspakket is speciaal ontworpen om jou te helpen en meer verdieping te geven aan dit Selfcare Verrassingspakket.

Het bevat praktische oefeningen en eenvoudige activiteiten die je kunnen helpen om tijd voor jezelf te vinden en je batterijen op te laden. Met de journal-vragen en creatieve opdrachten kun je reflecteren en je gedachten ordenen. Het werkboek is bedoeld om je aan te moedigen om wat tijd te nemen voor zelfzorg, omdat we geloven dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, vooral in deze drukke tijden.

Ik hoop dat dit werkboek je kan inspireren en ondersteunen terwijl je je eigen pad naar zelfzorg bewandelt.