5 x ‘spannend om’… van vrouwen die tóch naar de retraitedag kwamen

Dit lees je allemaal in deze blog!

Aan het einde van de retraitedag – wanneer iedereen zo ontspannen als een spinnend katje in de zon is – krijg ik altijd een aantal confessions te horen. “Ik vond het spannend om…” Of: “ik had eigenlijk verwacht dat …, maar dat bleek toch niet zo te zijn.” Ik weet namelijk, doordat ik deze dag al vaak heb georganiseerd, dat veel vrouwen het toch een beetje spannend vinden. De 5 meest gehoorde punten heb ik even in deze blog voor je verzameld.

Want zeg nou eerlijk, het zou toch pas écht zonde zijn om zo’n dag vol ontspannen te laten schieten omdat het onnodig spannend is? Ik zeg: van spanning naar ontspanning!

 • Spannend om een dag helemaal voor jezelf te hebben
 • Spannend om een dag helemaal tot rust te komen
 • Spannend om een dag vol met yoga te hebben
 • Spannend om een dag met nieuwe/onbekende vrouwen te zijn
 • Spannend om ruimte te geven aan mijn eigen dromen en verlangens

1. Spannend om een dag helemaal voor jezelf te hebben

Ik geloof dat een dag helemaal voor jezelf hebben iets is dat elke vrouw verdiend. Doe het asjeblieft niet pas when shit hits the fan. Dit hoor ik namelijk heel vaak op de Go with the Flow-retratiedag: oh ik had dit veel eerder moeten doen. En ja, dat vind ik ook haha. Een dag voor jezelf hebben is namelijk een moment waarin je kunt opladen. En hoe beter je jezelf leert opladen, hoe beter je de wereld om je heen aan kunt. Door regelmatig stil te staan bij wat jij nodig hebt, zal je er steeds beter in worden. Het is een skill dat je kunt leren.

2. Spannend om een dag helemaal tot rust te komen

Lukt het je thuis maar moeilijk om tot rust te komen? Probeer je wel tot rust te komen, maar lukt het simpelweg niet. Blijf je maar scrollen, terwijl je juist minder prikkels nodig hebt? Ben je wat sceptisch over de dag, omdat je denkt dat jij simpelweg gewoon niet diep kunt ontspannen? Ik durf wel te stellen dat alle vrouwen die bij de retratiedag zijn geweest in rust naar huis zijn gegaan. Allereerst door de verschillende vormen yoga, maar zeker ook door de opbouw van de dag. Waar je gedachten aan het begin van de dag nog van links naar rechts gaan, zul je aan het einde van de dag veel ontspanning ervaren in je hoofd. Ik beloof je het je. Jij kunt óók diep ontspannen en ik help je hierbij. Pinky promise.

  3. Spannend om een dag vol met yoga te hebben

  Wat ik vaak hoor is dat vrouwen die deze dag volgen, zeggen: ‘hoe kun je nou een hele dag vullen met yoga? Maar ja, dat kan dus echt!’ Ja, echt waar. Er zijn heel veel verschillende vormen yoga. Zo geef ik hatha yoga, yin yoga en yoga nidra. Maar houdingen is maar één deel van het achtvoudige pad van de yoga. Daarnaast hou ik ook wel van een beetje afwisseling. Dus ja, we gaan ontspannen door middel van yoga. Maar die yoga-magie rijkt veel verder dan alleen houdingen!

  Vind je het spannend om een dag vol yoga te ervaren terwijl je nog nooit yoga hebt gedaan? Wees gerust. De yoga die ik geef is voor iedereen te volgen. Het doel van yoga is om uit je hoofd in je lijf te komen. Deze tool is zo sterk. Zeker wanneer je veel stress ervaart. Daarom vind ik het belangrijk dat de yoga voor iedereen goed te ervaren is. Of je nu jarenlang yoga beoefent of wanneer dit je eerste keer yoga wordt. Als ervaren yogadocent begeleid ik je door deze dag heen ongeacht je niveau.

  4. Spannend om een dag met nieuwe/onbekende vrouwen te zijn

  Vind je het spannend om alleen te komen? You are not alone. Zelf vind ik het altijd spannend om ergens alleen naartoe te gaan. En tegelijkertijd vind ik het ook heel lekker om ergens alleen naartoe te gaan. Als jij naar de retraitedag komt, dan kom je voor jezelf. Zo voel ik altijd aan of er behoefte is aan delen. Wil je niets delen? Helemaal goed. Maar wat ik vaak zie en voel is dat veel vrouwen naarmate ze ontspannen, ook meer open worden. En juist daar ook verbinding ontstaat. Precies genoeg en alles in balans. Zodat je lege hoofd niet direct weer wordt volgestopt.

  5. Spannend om ruimte te geven aan mijn eigen dromen en verlangens

  Wist je dat de letterlijke vertaling van retraite is jezelf terugtrekken. Een retratiedag biedt jou de kans om even uit het alledaagse te stappen. (I know, hoe lekker klinkt dat haha.) De boel de boel te laten. Dus: heb je het gevoel dat het leven maar een loopje met je neemt? Dat je niet meer weet waar jij nou blij van wordt?

  Je zorgt voor iedereen. Alle mensen om je heen krijgen een beetje van jouw liefde, aandacht en zorg. Maar hierin vergeet je jezelf. En dat terwijl je al wel een tijd voelt dat je jezelf meer op #1 mag zetten? Ik vind dit een heel belangrijk punt van de retraitedag. Want retraitedag betekent dat je jezelf even terugtrekt. En vanuit rust en ontspanning weer even overzicht kunt krijgen. Overzicht over wat jij belangrijk vindt. Inzichtelijk krijgt waar jij blij van wordt. Waar jouw hartje van opengaat. Yoga is de tool. Ik begeleid je hier doorheen op een luchtige, nuchtige en speelse manier.