Mulsi: maak zelf plantaardige melk + 5 recepten

Dit lees je allemaal in deze blog!

Als moeder weet ik maar al te goed hoe hectisch het leven kan zijn. Tussen het zorgen voor je kinderen, werken en je eigen welzijn niet uit het oog verliezen, kan het een uitdaging zijn om gezonde keuzes te maken. Gemaksproducten zoals kant-en-klare plantaardige melk zijn verleidelijk, maar wist je dat het maken van je eigen melk eigenlijk super makkelijk is? Niet alleen is het gezonder, maar het geeft je ook een fijn gevoel wanneer je weet dat jouw kinderen iets puur en voedzaam binnenkrijgen. En met Mulsi plantaardige melk maak je het proces nog makkelijker!

 

Wat heb je allemaal nodig om zelf plantaardige melk te maken? 

Voor het maken van je eigen plantaardige melk heb je een paar eenvoudige ingrediënten en hulpmiddelen nodig:

    • Mulsi of een kaasdoek: Dit gebruik je om de melk te zeven en de pulp te scheiden.
    • Staafmixer: Een krachtige staafmixer is ideaal om de noten of zaden goed te mengen met water.
    • Schone glazen potten of weckpotten: Voor het bewaren van je zelfgemaakte melk. Zorg dat ze goed schoon zijn, zodat de melk langer vers blijft.

    •  

    •  

     

    Waarom zelf Mulsi plantaardige melk maken? 

    Er zijn zoveel voordelen aan het zelf maken van plantaardige melk met Mulsi. Hier zijn een paar redenen waarom ik er zo enthousiast over ben:

      Gezonder voor jou en je kind: Kant-en-klare plantaardige melk uit de supermarkt bevat vaak toegevoegde suikers en conserveermiddelen. Door je eigen Mulsi plantaardige melk te maken, heb je volledige controle over de ingrediënten. Je kiest voor puur en onbewerkt, wat beter is voor jou en je kinderen.

      Milieuvriendelijk: Zelf plantaardige melk maken betekent ook dat je minder verpakkingsafval creëert. Bovendien kun je de restproducten, zoals de pulp, hergebruiken in baksels of smoothies, wat voedselverspilling helpt verminderen.

      Goed voor je budget: Plantaardige melk kan behoorlijk prijzig zijn in de winkel. Wanneer je het zelf maakt, bespaar je geld en kun je precies de hoeveelheid maken die je nodig hebt. Met de Mulsi plantaardige melk maker is het zelfs nog makkelijker en voordeliger.

       

      DIY-stappenplan: plantaardige melk maken

      Het is echt makkelijk! Als vermoeide mama wil je geen ingewikkelde recepten. Gelukkig is het maken van plantaardige melk zo simpel dat het maar een paar minuten kost. Met een paar basis ingrediënten, een blender en de Mulsi plantaardige melk maker kun je aan de slag.

      Hier is het proces:

        1. Week je noten of zaden (bijv. amandelen of cashewnoten): Doe ze een nacht in een kom met water.
        2. Blend ze samen met vers water: Meestal gebruik je een verhouding van 1 kopje noten/zaden en 4 kopjes water.
        3. Gebruik de Mulsi om de melk te zeven: Met de Mulsi maak je het zeven een fluitje van een cent. Bewaar de pulp; weggooien is zonde! Deze kun je gebruiken in baksels, smoothies of zelfs als toevoeging aan havermout.
        4. Klaar is je melk! Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen een paar dagen.

        1.  

        1.  

        1.  

        Dit is echt zo eenvoudig dat zelfs op drukke dagen je binnen no-time een verse batch plantaardige melk klaar hebt.

        Een goed gevoel voor je kind. Als moeder wil je natuurlijk dat je kinderen de beste voeding krijgen. Door zelf plantaardige melk te maken, weet je precies wat ze binnenkrijgen: puur, voedzaam en zonder toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten. Dat voelt goed, toch? Daarnaast leren ze van jongs af aan wat gezonde voeding is, en dat vind ik een prachtig cadeau voor hun toekomst.

         

        Ontdek Mulsi: het ultieme hulpmiddel voor plantaardige melk 

        Nu ik zelf plantaardige melk maak, ben ik altijd op zoek naar manieren om het nog makkelijker en handiger te maken. Onlangs heb ik de Mulsi plantaardige melk maker ontdekt, een handige tool die het hele proces van plantaardige melk maken nog eenvoudiger maakt. Met de Mulsi kun je binnen een paar minuten verse melk maken zonder gedoe met weken of zeven. Het apparaat is gebruiksvriendelijk, snel en levert consistent heerlijke resultaten.

        Het mooie is: als je de Mulsi plantaardige melk maker bestelt via mijn link, ontvang ik een klein bedrag als dank voor de aanbeveling. Dat is een win-win: jij krijgt een fantastisch hulpmiddel om zelf plantaardige melk te maken, en ik kan blijven delen wat werkt voor een gezonder, rustiger leven.

        Mijn favoriete plantaardige melken Voor die ochtenden waarop ik snel iets wil klaarmaken, maak ik vaak havermelk. Het is romig en heerlijk voor in de koffie of over de havermout. Wanneer ik wat meer tijd heb, kies ik voor amandel- of cashewmelk. Beide zijn rijk van smaak en perfect voor smoothies of om zo te drinken.

        Tot slot: voor moeders die zelfzorg belangrijk vinden Zelf plantaardige melk maken is een eenvoudige manier om wat extra zelfzorg toe te voegen aan je dag. Het is snel, voedzaam en geeft je een goed gevoel, vooral omdat je weet dat jij en je kinderen iets puurs binnenkrijgen. En met de Mulsi plantaardige melk maker wordt het hele proces nog makkelijker, zelfs voor de meest vermoeide mama’s onder ons.

        Zelfzorg hoeft niet moeilijk te zijn, en met plantaardige melk is het zelfs voedzaam en eenvoudig!

         

        Haal hier jouw eigen Mulsi – plantaardige melk maker > 

        5 recepten voor zelfgemaakte plantaardige melk

        Hier zijn vijf heerlijke recepten om zelf plantaardige melk te maken, ideaal voor moeders die op zoek zijn naar gemak en gezondheid. Vergeet niet de Mulsi te gebruiken om de melk te zeven en de pulp te bewaren voor andere heerlijke toepassingen!

         

        1. Amandelmelk

        • Ingrediënten: 1 kopje rauwe amandelen, 4 kopjes water, 1-2 dadels (optioneel), 1 theelepel vanille-extract (optioneel).
        • Bereiding: Week de amandelen 8 uur, spoel ze af en blend met 4 kopjes water. Gebruik de Mulsi om de melk te zeven en bewaar de pulp voor gebruik in baksels of smoothies.

         

        2. Havermelk

        • Ingrediënten: 1 kopje havervlokken, 4 kopjes water, 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel), snufje zout.
        • Bereiding: Spoel de havervlokken, blend met water, gebruik de Mulsi om te zeven en bewaar de pulp voor andere recepten.

         

        3. Kokosmelk

        • Ingrediënten: 1 kopje geraspte kokos, 3 kopjes warm water, 1 theelepel vanille-extract (optioneel).
        • Bereiding: Blend de kokos met warm water, gebruik de Mulsi om de melk te zeven en hergebruik de pulp in baksels of als topping.

         

        4. Cashewmelk

        • Ingrediënten: 1 kopje cashewnoten, 4 kopjes water, 1-2 dadels (optioneel), 1 theelepel kaneel (optioneel).
        • Bereiding: Week de cashewnoten, blend met water, gebruik de Mulsi om te zeven. De pulp kun je toevoegen aan smoothies of havermout.

         

        5. Rijstmelk

        • Ingrediënten: 1 kopje gekookte rijst, 4 kopjes water, 1 eetlepel agavesiroop (optioneel), snufje zout.
        • Bereiding: Blend de rijst met water, gebruik de Mulsi om te zeven en bewaar de pulp voor andere gerechten.

         

        Met deze recepten en de Mulsi plantaardige melk maker heb je alles in handen om verse, gezonde melk te maken, precies zoals jij het wilt!

        Disclaimer: Deze blog bevat affiliate links, waaronder de link naar de Mulsi plantaardige melk maker. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang wanneer je via deze link een aankoop doet, zonder dat dit extra kosten voor jou met zich meebrengt. Bedankt voor je steun!

        Mijn missie? Meer ontspannen mama's

        Online yogacursus: 365 dagen Selfcare Yoga

        Moeders hebben vaak te maken met hoge niveaus van stress door het combineren van werk, huishoudelijke taken en de zorg voor kinderen. Onderzoek toont aan dat moeders meer stress ervaren dan vaders, wat ontspanning moeilijk maakt.

        Het kost gemiddeld 66 dagen om een nieuwe gewoonte te vormen. Door 365 dagen Selfcare Yoga te volgen, krijgen moeders de tijd en begeleiding om diepe ontspanning een vast onderdeel van hun dagelijkse routine te maken, met blijvende voordelen voor hun gezondheid.