Review: de yogakleding van Spica 

Dit lees je allemaal in deze blog!

Yogakleding maken de yogadocent toch? Hoewel ik altijd zeg dat je ook gewoon yoga kan doen in je pyjama, is jezelf zo nu en dan verwennen met een prachtige yoga-outfit ontzettend fijn. Ik heb de yogakleding van Spica nu een paar weken uitgeprobeerd. En kleine spoiler: ik woon er bijna in. Tijd om jullie meer over deze fijne yogakleding te vertellen! 

De kleding die ik heb ontvangen zijn twee volledige sets van het yogamerk Spica. Ik heb het hier over de Surya Bra Bronze en bijbehorende legging in het bronze. En de Surya Bra Copper met de bijhorende legging. Noem het toeval of niet: maar dit zijn ook bijna de merkkleuren van De Online Yogajuf. Het had zo moeten zijn! 

Dit zijn voor mij de voordelen van Spica:

  • Nederlands bedrijf uit Amsterdam
  • Zachte stoffen in prachtige kleuren
  • Blijft ook mooi nadat je het vaker hebt gewassen
  • Minimalistische uitstraling
  • Kan ook als normale outfit door 
  • Duurzaamheid staat op #1  

Wil je jouw duurzame yogakleding shoppen? Check dan zeker even hier de online winkel van Spica!

Spica Amsterdam: duurzame yogakleding

Toen de doos binnenkwam was ik direct verrast over hoe prachtig en vooral duurzaam alles ingepakt was. Ik vind nieuwe yogakleding ontvangen voelen alsof je vroeger nieuwe schoenen kreeg – ik wilde het niet meer uit doen. Wij mij direct op voel was ook hoe zacht de stof aanvoelt. Deze zachtheid raakt de stof ook niet kwijt nu ik ‘m paar keer heb gewassen. Wat ik ook fijn vind aan de stof is dat de stof niet gaat kriebelen. Ik heb best een gevoelige huid en veel stoffen zorgen ervoor dat je huid gaat zweten. Met als resultaat dat je van die vervelende rode bultjes op je benen krijgt. Dat gebeurt niet bij Spica.

Stiekem merk ik ook dat ik de yogakleding van Spica veel vaker aan houd. Zo draag ik de legging soms onder een jurk en vind ik de top ook heel mooi staan onder mijn linnen blouse. Ik geloof dat de perfect yogakleding zo is bedoeld. Dat je het aan hebt en het eigenlijk niet meer uit wilt doen. 

Heb ik ook regelmatig flink gechillt in deze outfit? Jazeker!

Duurzame katoenen kledingzakken

Ik had het net al even over dat het pakket waarin je yogakleding wordt verzonden heel duurzaam is. En dat komt ook zeker door de katoenen tassen waarin de yogakleding wordt verzonden. Uiteraard zit er nog een doos omheen. Maar de stevige katoenen zakken heb ik nog heel veel gebruikt. Bijvoorbeeld nu ik volgende week op pad ga met mijn rugzak. Dan stop ik in deze katoenen zakken mijn kleding. Hierdoor is mijn tas beter geordend. Je kan ze bijvoorbeeld ook gebruiken als broodzak of om fruit in te bewaren. 

Dit zijn voor mij de kleine dingen waardoor je merkt en voelt dat een bedrijf écht duurzaam wil zijn. Deze katoenen zakken zijn tenslotte veel duurder (en duurzamer) dan plastic zakken. Echt awesome

Over Spica

Wat ik verder ook ongelooflijk cool vindt aan dit merk, is dat het gewoon uit Nederland komt. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Hierdoor voelt het ook niet alsof mijn pakket de halve wereld over hoeft te reizen voordat ik ermee op de mat kan verschijnen. Daarnaast houden ze zich erg bezig met het motiveren van vrouwen voor een gezond en actief leven. De yogakleding is dan ook geschikt om een lekker work-out in te doen. Al hebben ze hier ook een speciale lijn voor. 

Op de website staat: “We kiezen alleen de hoogste kwaliteit en meest veerkrachtige stoffen die je van seizoen tot seizoen kunt dragen en waar je lang van kunt genieten.” En dat is iets dat ik 100% voel aan deze kleding. De stof is heel zacht en blijft prachtig. Ook na een paar keer wassen. Maar de kleding voelt ook heerlijk op mijn lijf.  

Alleen maar lof?

Ben ik dan alleen maar lovend over deze outfit? Eigenlijk wel, want het staat niet alleen prachtig, het zit dus ook prachtig. Met mijn gemiddelde damesmaat (maat 40) draag ik wel de grootste maten die ze op dit moment hebben. Dus de XL-variant van de broeken en de L-maat van de tops. Hierdoor is deze outfit misschien niet voor alle yoga-lijven. Het zou in de toekomst ontzettend mooi zijn als Spica de maten weet uit te breiden. Zodat deze prachtige yogakleding – nét zoals yoga – voor iedereen is.  

Goed om erbij te vertellen: ik heb deze kleding gekregen. Maar mijn eindmening is altijd oprecht!