Online zwangerschapsyoga voor moeders in spe

Zwangerschapsyoga: 365 Dagen Selfcare Yoga

365 Dagen Selfcare Yoga-cursus is speciaal ontworpen voor vrouwen die zichzelf willen verwennen met een jaar lang zelfzorg en diepe ontspanning. Deze cursus is bijzonder geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, omdat het je niet alleen leert ontspannen, maar ook hoe je intuïtief kunt luisteren naar je lichaam – essentieel tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Wat is de 365 Dagen Selfcare Yoga-cursus?

In tegenstelling tot traditionele zwangerschapsyoga, gaat het bij de 365 Dagen Selfcare Yoga-cursus niet alleen om zwangerschapsgerelateerde houdingen, maar om een holistische benadering van zelfzorg en yoga. Deze cursus leert je hoe je elke dag tijd voor jezelf kunt nemen, hoe je spanning kunt loslaten en hoe je diep in contact kunt komen met je lichaam en geest.

Zwangerschapsyoga

De 365 Dagen Selfcare Yoga-cursus is een jaarprogramma dat zich richt op dagelijkse zelfzorg en yoga, speciaal voor vrouwen, inclusief degenen die zwanger zijn. Deze cursus helpt je om diep te ontspannen, je lichaam te versterken, en je voor te bereiden op de fysieke en emotionele uitdagingen van het moederschap.

Hoewel de cursus niet traditioneel gericht is op zwangerschap, biedt het wel een uitstekende voorbereiding op de bevalling. Je leert luisteren naar je lichaam en intuïtief aanvoelen wat je nodig hebt – vaardigheden die cruciaal zijn tijdens de zwangerschap en bevalling.

Zwangerschapsyoga van De Online Yogajuf. Dit is van Laura Louise
Laura Louise - Zwangerschapsyoga - 365 dagen Selfcare Yoga

Zwangerschapsyoga: dit zijn de voordelen

Verschillende vragen en schrijfopdrachten

Online zwangerschapsyoga biedt talloze voordelen voor aanstaande moeders die zich willen voorbereiden op de bevalling en tegelijkertijd willen genieten van een rustige en gezonde zwangerschap. Of je nu al ervaring hebt met yoga of net begint, bij DeOnlineYogajuf vind je een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je yogapractice kunt verdiepen, ongeacht je niveau.

Volledige ondersteuning, ook online
Ondanks dat de lessen online zijn, zorg ik ervoor dat je persoonlijke begeleiding krijgt. Ik sta klaar om vragen te beantwoorden en je te ondersteunen, zodat je altijd het maximale uit je yogapractice haalt.

Geschikt voor elk trimester
Of je nu in je eerste, tweede of derde trimester zit, de lessen zijn afgestemd op de behoeften van zwangere vrouwen in elke fase van hun zwangerschap. De houdingen en technieken die we oefenen zijn veilig en helpen je om fysiek en mentaal in balans te blijven.

Geen reistijd en maximale flexibiliteit

Met online zwangerschapsyoga hoef je de deur niet uit en kun je je lessen volgen op de momenten dat het jou uitkomt. Dit maakt het een ideale optie voor moeders die een druk leven leiden, maar toch tijd willen maken voor zichzelf.

Ontspanning voor lichaam en geest

Yoga is een geweldige manier om je lichaam en geest te ontspannen tijdens de zwangerschap. Door regelmatig te oefenen, kun je spanning loslaten en je energiepeil verhogen, zodat je je beter voorbereid voelt op de bevalling.

In verbinding staan met je baby

Tijdens de lessen besteden we aandacht aan ademhaling en meditatie, wat je helpt om je bewust te verbinden met je baby en de bewegingen in je buik. Dit helpt je om meer aanwezig te zijn in het moment en bewuster te genieten van je zwangerschap.

Bewustwording

Je wordt je meer bewust van je gedachtenpatronen, gewoontes en reacties op situaties.

Mijn missie? Meer ontspannen mama's

Online yogacursus: 365 dagen Selfcare Yoga

Zwangerschap kan voor moeders een periode van verhoogde stress zijn, vooral wanneer ze de zorg voor andere kinderen, werk en huishoudelijke taken moeten combineren. Uit onderzoek blijkt dat moeders vaker en intensiever stress ervaren dan vaders, wat het moeilijk maakt om momenten van ontspanning te vinden. Dit is waar zwangerschapsyoga een belangrijke rol kan spelen.

Het kost gemiddeld 66 dagen om een nieuwe gewoonte te vormen, en met de 365 Dagen Selfcare Yoga-cursus krijgen moeders de ruimte en tijd om diepe ontspanning een blijvend onderdeel van hun dagelijks leven te maken. Deze cursus helpt je niet alleen om fysiek sterker en flexibeler te worden tijdens de zwangerschap, maar biedt ook mentale rust en balans. Door dagelijks yoga te beoefenen, kun je stress verminderen en jezelf beter voorbereiden op de bevalling en het moederschap.

STAP 1- Yin Yoga, Hatha Yoga, en Yoga Nidra

Leer en creëer je eigen yogaflow

In de zwangerschapsyoga  365 dagen Selfcare Yoga bieden we een rijke variëteit aan yogastijlen aan, waaronder Yin Yoga, Hatha Yoga, en Yoga Nidra, elk met unieke voordelen en toepassingen. Tijdens deze cursus ga je niet alleen yoga beoefenen, maar duik je ook dieper in het achtvoudige pad van yoga. Je leert waarom we yoga doen en waarom yoga-houdingen slechts één onderdeel zijn van het bredere yoga-pad. Ontdek hoe je intuïtieve yoga kunt integreren in je dagelijks leven en hoe je yoga kunt gebruiken om je welzijn te bevorderen op een manier die echt bij jou past.

Door deze stappen te volgen, creëer je een gepersonaliseerde yogaflow die niet alleen effectief is, maar ook diep resoneert met jouw unieke behoeften en levensstijl.

sTAP 2 - MEDITATIE, ADEMWERK & PRANAYAMA

Gebruik je adem om te ontspannen

Ontdek aankomend jaar een breed scala aan meditatievormen, ademwerk en pranayama-technieken die je ondersteunen bij diep ontspannen en jezelf opladen.

Leer je hoe je stress kunt verminderen en je innerlijke rust kunt hervinden. En ervaar hoe deze technieken je dagelijks leven kunnen verrijken.

Leer hoe je ademhalingstechnieken kunt gebruiken om een diepere staat van ontspanning te bereiken en een gevoel van rust te creëren in je drukke leven.

Meditatief schrijven van De Online Yogajuf

STAP 3 - Intuïtieve OPDRACHTEN

Yoga is meer dan een downward facing dog

 

Het derde onderdeel van onze 365 dagen Selfcare Yoga-cursus biedt verdiepingsmodules met intuïtieve opdrachten die je helpen dieper te ontspannen en jezelf beter te begrijpen. Ontdek de kracht van meditatief schrijven, affirmaties, rituelen, mantra’s en muziek. 

Deze tools zijn ontworpen om je dagelijkse routine te verrijken, je stress te verminderen en je innerlijke rust te versterken. Verwen jezelf met deze diepgaande zelfzorgtechnieken en verbeter je leven stap voor stap.

Selfcare is on here way!

Online ashram

In de online ashram vind je een uitgebreide verzameling yogalessen, geleide meditaties, ademhalingsoefeningen en nog veel meer. Deze plek is speciaal ontworpen om je te ondersteunen in jouw reis naar ontspanning en balans.

Inspiratiemails

Om je op weg te helpen ontvang je elke week een inspiratiemail. In deze mail help ik jou op weg op basis van een thema. Een makkelijke reminder om deze cursus niet onder het stof te laten verdwijnen! Maar bovenal volgestopt met heel veel rust.

(Live) lessen & workshops

Naast een online ashram vol met yogalessen, geleide meditaties en ademhalingsoefeningen organiseer ik ook regelmatig live lessen en gastworkshops met interessante onderwerpen!

Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over zwangerschapsyoga van De Online Yogajuf

Ik snap dat ruimte en tijd claimen voor jezelf spannend is. En een online yogacursus voor mama’s vragen kan oproepen. Daarom heb ik de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur mij dan gerust een berichtje!

De cursus omvat dagelijks yogalessen, geleide meditaties, ademhalingsoefeningen, pranayama-technieken, en thematische oefeningen gericht op stressvermindering en persoonlijke groei. Daarnaast krijg je toegang tot een uitgebreide bibliotheek met extra materialen en wandelmeditaties.

De dagelijkse yoga-oefeningen en meditaties variëren tussen de 15 en 30 minuten, zodat je gemakkelijk kunt integreren in je drukke schema. De yogalessen duren 60 minuten.

Nee, de cursus is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. De lessen zijn ontworpen om je stap voor stap te begeleiden en je te helpen je eigen yogaflow te creeëren. En je eigen toolbox te vullen met oefeningen waardoor je diep kunt ontspannen.

Ja, je kunt de cursus op elk moment starten. Zodra je je aanmeldt, heb je onbeperkte toegang tot alle inhoud voor een heel jaar.

Nee, een yogamat en een meditatiekussen is handig. Maar geen must. Ik leg je uit hoe je de yogaflow kunt doen zonder deze attributen. Het is uiteraard wel een mooi cadeau aan jezelf en het maakt het net wat makkelijker om overal je yogalessen te volgen. 

Ja, de cursus is volledig mobielvriendelijk en kan worden gevolgd op smartphones, tablets en computers. Je kan de cursus ook gemakkelijk als een soort app op je telefoon zetten.

Je kunt lessen op elk gewenst moment inhalen. Alle sessies en meditaties worden opgeslagen in je persoonlijke account, zodat je ze op een later tijdstip kunt bekijken.

Ja, je kunt altijd contact opnemen met mij via e-mail of Instagram. Ik sta graag voor je  klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij eventuele problemen.

De cursus helpt je om stress te verminderen, je energie te herstellen, je mentale helderheid te verbeteren en een consistent zelfzorgritueel op te bouwen. Het biedt een gestructureerde aanpak om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen en te groeien.

Het is heel begrijpelijk dat je je afvraagt hoe je deze cursus een heel jaar vol kunt houden. Allereerst, geef jezelf de ruimte om te wennen aan deze nieuwe routine. Ik ben hier om je te ondersteunen met inspiratiemails, live lessen en gastworkshops, die je zullen helpen om consistent te blijven. Het belangrijkste is dat je tijd voor jezelf inplant en daadwerkelijk opkomt dagen voor deze momenten. Maak er een prioriteit van, zie het als een liefdevolle afspraak met jezelf. Vergeet niet dat elke kleine stap telt en dat je jezelf de tijd mag geven om te groeien en te genieten van deze reis. Samen maken we er een mooie en waardevolle ervaring van!

Online Cursus: 365 dagen Selfcare Yoga

Start vandaag nog, want dit wordt jouw persoonlijk verdiepingsjaar door middel van yoga, mindfulness en meditatie. Alle tools om thuis te komen bij jezelf en op te laden voor de mooiste versie ván jezelf!

jouw investering

Dit betaal je voor een jaar vol yoga, mindfulness en meditatie:

119,99 euro