Depth Year: dit betekent het

Ik weet het zeker: dit wordt mijn verdiepingsjaar. Over twee weken word ik dertig jaar en ik ben niet er vies van om mezelf een beetje uit te dagen. Zo heb ik weleens een keer 3 maanden met maar 33 kledingstukken gedaan. En leef ik al een flinke tijd minimalistisch in een camper. Maar nu ik dertig jaar word, vond ik het leuk om mezelf weer opnieuw uit te dagen. In een podcast van Op Zoek hoorde ik over een Depth Year. In deze blog vertel ik je daar meer over en hoe ik dit ga aanpakken! 

Een Depth Year zegt het natuurlijk al een beetje. Het wordt een jaar waarin je niet in de breedte gaat groeien, maar de diepte in gaat. Met andere woorden. Een jaar waarin je voor jezelf de verdieping gaat op zoeken. Wat dat voor mij betekent is het volgende:

Aankomend jaar lees ik de boeken die ik heb. Zowel op mijn e-reader als hard copy. Rond ik de cursussen af die ik heb of doe ik ze opnieuw. Doe ik het met de kleding die ik heb en zal ik alleen iets nieuws kopen als het écht noodzakelijk is.

Ik kijk ernaar uit om alles waar ik de afgelopen in heb geïnvesteerd, denk aan de boeken en de cursussen, niet alleen te gaan lezen. Maar ook daadwerkelijk te gaan implementeren in mijn leven. Want we kennen het allemaal wel toch? Je schaft vaak iets aan vanuit een bepaalde emotie. Denk aan een zelfhulpboek of een (online) cursus. In mijn geval begin ik er vaak met goede moed aan. Dan denk ik: hup, dit ga ik doen! En dan gaat het of te snel of ik maak het niet af. Zonde, want ik denk nog steeds dat er van alles op de plank ligt waar ik een hoop aan zou kunnen hebben. 

De diepere laag onder zo’n verdiepingsjaar 

Ik heb lang nagedacht over de diepere laag hiervan. Want zo’n verlangen ontstaat natuurlijk niet zomaar. Waarom wíl ik dit? Uiteindelijk besefte ik mij dat minimaliseren ook betekent dat je niet constant investeert in van alles. Als mens, als ondernemer, als vrouw. We investeren maar al te graag. En begrijp mij niet verkeerd: investeren in jezelf is van levensbelang. Maar wat gebeurt er als je alles waarin je hebt geïnvesteerd nog een keer gaat doorlopen. De informatie meerdere keren tot je laten komen? Blijf de informatie dan beter hangen? Leer je het dan simpelweg beter implementeren? 

Kennis is macht. Maar kennis is pas macht als je het ook daadwerkelijk weet te implementeren. Wat ik dus hoop aankomend jaar is dat ik alle informatie nog een keertje kan gaan opslurpen. 

En dan? 

Je vraagt je misschien af: wat leuk, je gaat al je cursussen en boeken opnieuw lezen. Gaat niets kopen en dat ga je proberen een jaar vol te houden. Klopt! Als stok achter de deur wil ik een jaar lang bloggen over dit onderwerp. Waar loop ik tegen aan? Kan ik je inspireren met de inzichten die ik dit jaar op doe in zo’n verdiepingsjaar? En welke kennis kan ik implementeren in mijn leven én mijn onderneming. Lang verhaal kort: ik zou je graag hierover willen inspireren en informeren. 

Zou zo’n verdiepingsjaar iets voor jou zijn? Ik ben benieuwd! 

Wil je meer verdieping in je yogaflow?

Benieuwd hoe je meer diepgang in je yogaflow kunt krijgen? Lees alle tips en diepgaande inzichten om meer uit jouw yogaflow te halen in dit gratis e-book.