Selfcare pakket (Zomer-editie)

De zomer is bedoeld om te ontspannen en tot rust te komen. Yoga en meditatie zijn effectieve technieken om stress te verminderen en je geest te kalmeren. Juist als je wílt ontspannen…

Deze tools kunnen je helpen om spanning en angst los te laten, wat resulteert in een diepere ontspanning en een gevoel van innerlijke rust. Door yoga en meditatie deze zomer in je routine op te nemen, kun je een gezonde levensstijl creëren en je geluk verhogen. Het kan helpen om in balans te komen én te blijven, en dat terwijl je geniet van je vakantie.

Laat je weten hoe je het vind? Veel plezier!

Liefs, Laura Louise

Onderaan deze pagina vind je nog meer yoga, meditatie en mindfulness

Dit vind je in het pakket:

Hetgeen in dit pakket vindt is bedoeld om kleine momentjes van rust te creëren in een seizoen waarin we vaak maar doorgaan. Hoewel het zeker zo is dat het de zomer vol zit met mijmermomenten, kan het zeker ook zo zijn dat we maar doorgaan. Dit pakket nodig uit tot rust!

Het werkboek

Het werkboek dat bij het Selfcare Verrassingspakket hoort, is speciaal ontworpen om je te helpen ontspannen en tot jezelf te komen tijdens de zomermaanden. Het bevat een reeks intuïtieve opdrachten die zijn afgestemd op zomerse rustmomenten. Zo kun je genieten van meditatief kleuren, waarbij je je volledig kunt overgeven aan creativiteit en innerlijke kalmte vindt. Daarnaast biedt het werkboek woordzoekers die je geest scherp houden en tegelijkertijd een gevoel van ontspanning geven. Ook zijn er meditatieve schrijfoefeningen die je uitnodigen om je gedachten en gevoelens op papier te zetten, wat bijdraagt aan zelfreflectie en innerlijke rust. Dit werkboek is een perfecte metgezel voor wie op zoek is naar balans en welzijn.

Coconut bowl en havermout

Een rustmoment in de zomer wordt extra speciaal met de coconut bowl en de Rude Health Fruit Date Porridge dadel havermout . De coconut bowl, gemaakt van natuurlijke kokosnoot, voegt een vleugje tropische sfeer toe aan je maaltijden en moedigt je aan om even stil te staan bij wat je eet. De granola van Rude Health, boordevol voedzame ingrediënten, biedt een perfecte balans van smaak en gezondheid, waardoor je op een verantwoorde manier van je ontbijt of tussendoortje kunt genieten. Goed voor jezelf zorgen in de zomer betekent niet alleen ontspannen, maar ook bewust kiezen voor gezonde voeding. De coconut bowl helpt hierbij door elke maaltijd tot een mindful moment te maken, waarbij je aandacht besteedt aan zowel de presentatie als de voedingswaarde van wat je eet.

Kralen, draad en schelp

Kies voor het maken van een enkelbandje of het maken van een zonnevanger met het prismakristal. Ditl biedt een ideaal creatief moment voor ontspanning. Begin met het verzamelen van je kralen in de abalone schelp, een natuurlijk en duurzaam hulpmiddel dat van nature licht zanderig kan zijn omdat het een (duurzaam) afvalproduct is. Deze schelp houdt je kralen overzichtelijk en binnen handbereik terwijl je je enkelbandje rijgt of je zonnevanger samenstelt. Het proces van het zorgvuldig selecteren en rijgen van kralen of het rangschikken van geslepen glas en kristallen helpt je om je gedachten te verzetten en te focussen op het hier en nu. Dit creatieve moment, ondersteund door de schoonheid van natuurlijke materialen, bevordert mindfulness en biedt een heerlijke ontsnapping aan de dagelijkse drukte.

Seaboter en kokos-cremé

Binnen de Ayurveda wordt het insmeren en masseren van je lichaam met seaboter en kokoscrème beschouwd als een belangrijk ritueel voor ontspanning en welzijn. Deze natuurlijke ingrediënten voeden en hydrateren de huid intensief, terwijl hun rijke texturen en aangename geuren een diep kalmerend effect hebben. Seaboter, bekend om zijn regeneratieve eigenschappen, helpt bij het herstellen van de huid, terwijl kokoscrème zorgt voor een zachte, soepele huid en een exotische geur die je zintuigen prikkelt. Door jezelf regelmatig te masseren met deze heilzame producten, bevorder je niet alleen de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen, maar creëer je ook een waardevol moment van zelfzorg en innerlijke rust. Dit Ayurvedische ritueel helpt je om te aarden en je verbonden te voelen met je lichaam, waardoor je meer in balans en ontspannen de dag tegemoet treedt.

Hello Summer – etherische olie

Laten we de zomer vieren met de Hello Summer etherische olie van Purebyme!

Ingrediënten: Sinaasappel, Mandarijn, Bergamot en Citroen.

 

Een etherische olie spray met ingrediënten zoals sinaasappel, mandarijn, bergamot en citroen biedt een verfrissende en opbeurende geur die ideaal is voor het creëren van een ontspannen en aangename sfeer.

  • Sinaasappel: Deze olie staat bekend om zijn verkwikkende en vrolijke aroma. Het helpt bij het verlichten van stress en angst, en bevordert een gevoel van geluk en warmte.

  • Mandarijn: Mandarijnolie heeft een zoete, citrusachtige geur die kalmerend werkt. Het is bijzonder effectief in het verminderen van gevoelens van angst en rusteloosheid, en helpt bij het bevorderen van een goede nachtrust.

  • Bergamot: Bergamotolie heeft een frisse, fruitige geur met een subtiele bloemige ondertoon. Het staat bekend om zijn vermogen om de stemming te verbeteren en gevoelens van verdriet en angst te verminderen. Bovendien kan het helpen bij het ontspannen van spieren en het verlichten van spanning.

  • Citroen: Citroenolie heeft een heldere, scherpe en schone geur die verfrissend en energiek is. Het kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het stimuleren van de geest, terwijl het ook antiseptische en reinigende eigenschappen heeft.

Deze combinatie van etherische oliën in een spray kan op verschillende manieren worden gebruikt: als een luchtverfrisser, om een rustige en vredige sfeer te creëren, of als een lichte lichaamsspray voor een verfrissende en opbeurende geur gedurende de dag. Het gebruik van deze etherische olie spray kan helpen om je stemming te verbeteren, stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.

Let op! Gebruik deze olie niet in de volle zon op je huid. Maar spray in de lucht. 

Zakje met thee en reep

 

Voor een perfecte meditatieve wandelmeditatie combineer je de biologische kruidenthee met een zonnige mix van rooibos, kurkuma en sinaasappel, en een voedzame Rude Health Peanut dadel & zaden reep. Begin je meditatie door een kop van deze verfrissende kruidenthee te zetten, waarvan de warme, zonnige smaken van rooibos, kurkuma en sinaasappel je zintuigen prikkelen en je geest kalmeren. Neem een moment om de thee langzaam te drinken, bewust van de geur en de smaak, terwijl je je voorbereidt op je wandelmeditatie.

Tijdens je wandeling neem je de Rude Health Peanut dadel & zaden reep mee. Deze reep, rijk aan natuurlijke ingrediënten, biedt een gezonde en energiegevende snack die perfect is voor onderweg. Terwijl je loopt, richt je je aandacht op de omgeving, je ademhaling en je lichaam. Geniet van de stilte en de natuur om je heen, en neem af en toe een hap van de reep, waarbij je bewust bent van de textuur en de smaak. Deze combinatie van beweging, mindfulness, en gezonde voeding helpt je om volledig in het moment te zijn en een diep gevoel van ontspanning en welzijn te bereiken.

Ansichtkaart schrijven

Het schrijven van een ansichtkaart in de zomer is een eenvoudige maar krachtige manier om levensplezier te verhogen en blijdschap te verdubbelen. In een tijdperk van snelle digitale communicatie biedt een handgeschreven kaart een persoonlijke en tastbare vorm van verbinding. Het proces van het kiezen van een mooie kaart, het nadenken over de juiste woorden en het bewust maken van iemand anders gelukkig, zorgt voor een gevoel van voldoening en vreugde. Bovendien verras je de ontvanger met een onverwacht en hartverwarmend gebaar, wat hun dag aanzienlijk kan opfleuren. Deze wederzijdse uitwisseling van positieve emoties versterkt de band tussen jou en de ontvanger, en draagt bij aan een diepere waardering voor de kleine momenten van geluk in het leven.

Wierookstokjes

Wierook is effectief om muggen en insecten op afstand te houden vanwege de combinatie van aromatische eigenschappen en de rook die het produceert. De specifieke geuren van wierook, zoals amber met musk, palo santo, rozemarijn, en sandelhout, hebben insectenwerende eigenschappen die insecten verwarren of irriteren. Deze geuren vormen een onaangename omgeving voor insecten, waardoor ze wegblijven. Het is belangrijk om wierook altijd buiten of in een goed geventileerde omgeving te gebruiken om de rook goed te laten verspreiden en inademing van geconcentreerde rook te vermijden.